Stichting Josephat Torner Foundation Europe

Speciale collectie Tinne+Mia ondersteunt mensen met albinisme

Tinne+Mia lanceert vanaf 1 september 2018 een nieuwe collectie: ‘I’ll be me’. De collectie is ontstaan vanuit de wens om mensen met albinisme te ondersteunen. Met name in Afrikaanse landen heerst er bijgeloof over mensen met deze huidaandoening. In sommige landen wordt gedacht dat het bezitten van lichaamsdelen van iemand met albinisme geluk brengt. In andere landen denken ze dat er een vloek rust op het gezin waarin een baby met albinisme wordt geboren. Met de opbrengst van deze lijn ondersteunt Tinne+Mia, samen met haar partners RillaGoRilla en NewEdition de stichting die deze misvattingen en het geweld tegen mensen met albinisme tegengaat.

Inspiratie voor de collectie

De ‘I’ll be me’-collectie bestaat uit tassen, notebooks, een armbandje, potloden, plaktattoos, cadeaupapier, -labels en -linten. Tinne+Mia bleven in deze lijn trouw aan hun verfijnde, stijlvolle designs en lieten zich hierbij inspireren door de schoonheid en puurheid van mensen met albinisme. Nudetinten en vederlichte, subtiele patronen waarin de nerven van de huid te herkennen zijn, combineren ze met een helder roze-rood accent dat symbool staat voor de liefde voor diversiteit en ieder mens. Tederheid én kracht typeren elk item in deze lijn. Daarnaast laat ook de bijbehorende fotografie bij de lijn zien hoe mooi mensen met albinisme zijn.

Tinne+Mia steunt de Josephat Torner Foundation

Door de misverstanden over albinisme die heersen in Afrika worden mensen met deze huidaandoening gediscrimineerd en zelfs opgejaagd of vermoord voor hun ledematen. De Josephat Torner Foundation zorgt voor educatie over albinisme in Afrika zodat het geweld en de discriminatie vermindert en hopelijk eindigt. Daarnaast zetten ze zich in om mensen met albinisme te helpen hun levens op te bouwen en geven ze indien mogelijk directe hulp wanneer mensen met albinisme in nood zijn. Een percentage van de opbrengst van ‘I’ll be me’ wordt geschonken aan de Josephat Torner Foundation: www.josephattornerfoundationeurope.com. Daarnaast zorgt de lijn voor een grotere awareness over dit thema.

De collectie is vanaf september te koop (vanaf €2,50 voor een plaktattoo tot €39,95 voor een FeelGoodBackpack) op bijvoorbeeld www.tinne-mia.nl

 

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

lieve groet, Tinne+Mia 

 

jtfe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *