Jantina Boelaars

DONEER HIER

Ook ik mag me voorstellen als deelnemer van de expeditie! Ik ben Jantina Boelaars, bijna 17 jaar getrouwd met André. Samen hebben we drie prachtige kinderen: twee dochters en een zoon! Twee dagen in de week ben ik werkzaam als schoolmaatschappelijk werker op het voortgezet onderwijs.

Door onze zesjarige zoon ben ik betrokken geraakt bij de JTF. Hij heeft namelijk albinisme, en is spierwit van huid en haar. Hij is zeer slechtziend, maar ontwikkelt zich verder prima. En dat is nu precies wat ik alle kinderen met albinisme zo gun! We zijn God dankbaar dat we onze kinderen een veilige plek kunnen bieden om op te groeien en zich te ontwikkelen. Albinisme is voor ons dus heel dichtbij en daarmee zo gewoon, dat we niet lang hoefden na te denken om mee te doen aan deze expeditie. Het is voor mij onacceptabel dat deze prachtige kinderen worden verminkt of zelfs vermoord!

Mijn broer Wim gaat ook naar de Kilimanjaro. De hele familie leeft enorm mee in onze voorbereiding.
En wellicht nog leuk om te vertellen dat deze zomer mijn kinderboek uitkomt, met de titel ‘Niet expres’. Het boek geeft inzicht in het leven van een 10 jarig jongetje met albinisme.